Succesvolle bijenwerkdag tijdens NL Doet op 10 maart in Goor

21 vrijwilligers bouwen drie bijenhotels en zaaien twee bijenweides in tijdens NLDoet op 10 maart j.l.

Een mooi voorbeeld van hoe samenwerking loont. Kinderboerderij het Kukelnest, Alberta Groteboer (initiatief Asbest eruit, biodiversiteit erin), de Stadslandbouw Hof van Twente zochten elkaar op tijdens de voorbereiding van deze dag in het kader van de Groene Loper Hof van Twente.

De een had geld, de ander beschikte over kennis van zaaien en harken, weer een ander bood onderdak. En zo beleefde iedereen een super leuke dag met als resultaat meer aandacht in Goor voor de niet stekende solitaire bijen.

Maand van de biodiversiteit tussen 22 april en 22 mei 2018

Van 22 april (Dag van de Aarde) t/m 22 mei (Dag van de Biodiversiteit) vindt in Hof van Twente de Maand van de Biodiversiteit plaats. Er zijn in deze maand diverse activiteiten om aandacht te vestigen op biodiversiteit. Eén van de acties is dat op 22 mei een kaart met zaadjes wordt verspreid naar inwoners van bloemen-/bomenstraten in de gemeente. De opdruk voor de kaart en  de opdruk van de postzegels voor deze kaarten worden ontworpen door kinderen.
Van 3 t/m 26 april worden BSO’s en kleuterklassen gevraagd om een tekening van te maken met de opdracht ‘ik ben een bij, naar welke bloem vlieg jij?’. De kinderen tekenen een bloem waar ze naartoe zouden vliegen als ze een bij zouden zijn. De tekeningen worden tijdens de meivakantie opgehangen in het gemeentehuis (27 april t/m 11 mei). Een jury kiest de mooiste tekening voor de opdruk van de zaadjeskaart en de mooiste tekening voor de opdruk van de postzegels. De kaarten worden opgestuurd naar alle inwoners in Hof van Twente die in een straat wonen met een bloem of boom erin (zoals Lindelaan, Rozenstraat, etc). Hof van Twente kent ruim 14.000 adressen, deze doelgroep bestaat uit 1100 adressen.  De kaarten worden op 22 mei bezorgd. Ontvangers worden opgeroepen om de kaarten ‘bewust weg te gooien’.