Tijd om blije bijenweides in te zaaien

In de maand van de biodiversiteit worden er op verschillende plaatsen bloemenweides ingezaaid voor bijen.  Dat is goed voor de bijen en vlinders, maar bloemenweides zijn ook leuk voor mensen. Daar word je blij van! De groene loper hof van twente kocht het biologische zaaimengsel via Landschap Overijssel  en met dit bloemenmengsel zijn in Hengevelde en Goor ongeveer 600 m2 ingezaaid.  Groep 6 van de Petrusschool in Hengevelde ging  op 6 april  j.l. aan de slag op het erf van Erik Heuvelink en Helga de Wijs.

 

De stadslandbouw hof van Twente zaaide bloemenweidemengsels in  op 26 april op het voormalig zwembadterrein bij de Hopkathedraal aan de Merelstraat/Gruttostraat in Goor .  De groene loper is benieuwd naar meer locaties waar de afgelopen periode bloemenweides of kruidenakkers zijn ingezaaid in de Hof van Twente. Maak een foto en stuur deze foto, met de locatie naar info@groeneloperhofvantwente.nl.

Meer groen in de Hof met bloeikaarten!

Inwoners van “vogelstraten” in Hof van Twente ontvangen op 22 mei een speciale bloeikaart in de brievenbus. In het papier van deze kaart zitten bloemzaadjes die tot bloei komen als de kaart wordt “geplant”. De vijfjarige Femm ten Brummelhuis uit groep 1 van IKC Magenta maakte voor de categorie groep 1/2 volgens de jury de mooiste tekening en daarom staat haar tekening op een aantal van de bloeikaarten.  De bloeiactie is georganiseerd door de Groene Loper Hof van Twente, Hofvogels, Hofkracht en HofPower om samen te werken aan een nog groenere Hof van Twente met veel biodiversiteit. 22 mei is de landelijke dag van de biodiversiteit. De 1300 inwoners die de bloeikaart op de mat vinden kunnen foto’s van hun geplante kaart en/of het bloeiende resultaat delen via info@groeneloperhofvantwente.nl of door @groeneloperhofvantwente te taggen in een bericht op social media.  De tekeningen op de kaart zijn gemaakt door kinderen uit Hof van Twente. Zij kregen de tekenopdracht “stel je voor, je bent een uil, waar houd jij je schuil?”. Naast de tekening van Femm, als winnaar van groep 1/2, zijn nog drie tekeningen gekozen uit de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. Deze winnaars worden de komende weken bekend gemaakt.