1,1 miljoen bomen erbij in Overijssel, help je mee?

In november 2018 namen Provinciale Staten van Overijssel een bijzondere motie aan: “1,1 miljoen bomen erbij in Overijssel”. Dat komt neer op één extra boom per inwoner. De Groene Loper Hof van Twente wil daar natuurlijk graag een bijdrage aan kunnen leveren. Het moet toch mogelijk zijn om in onze Groene Hof van Twente voor elke inwoner een boom te kunnen planten?

Heb jij een idee voor de Hof van Twente waar we bomen kunnen planten?  Heb jij zin om mee te helpen met het bedenken van een minicampagne? Wil je weten welke boomrassen geschikt zijn?  Lees meer over geschikte rassen 

Heb je een kavel boerenland of ruimte om je stal(len)? De dieren lopen buiten in de schaduw, de bomen leveren wellicht nog wat fruit of noten op?

Heb je contact met een bedrijf op een bedrijventerrein? Heb je ruimte voor nieuwe bomen op of rond je schoolplein?

Alle plekken die beleefbaar zijn voor meerdere mensen en voor buurtbewoners die achter het initiatief staan, zijn welkom.  Meld je aan en stuur ons een mail

http://www.overijssel.nl/thema’s/natuur-en-landschap/versterken-landschap/actieplan-1-1/

Help je mee de eerste Goorse Hop oogsten op zaterdag 28 september?

Bierbrouwers en bierliefhebbers opgelet! Op zaterdag 28 september wordt de eerste hop uit de Hopkathedraal aan de Gruttostraat/ Merelstraat geoogst door de Stadslandbouw Hof van Twente tijdens burendag.  Houd je van bier? Ben je geïnteresseerd om bier te (gaan) brouwen? Kom dan gerust helpen. Wil je meer informatie over de hop? De pluk begint om 13.30 uur en je bent van harte welkom!  De 8 verschillende soorten hop worden gedroogd en daarna vacuüm ingevroren. In de komende winter kan er dan het eerste  Goorse biertje mee gebrouwen worden. De Hopkathedraal bevindt zich op het voormalig zwembadterrein in Goor aan de Gruttostraat/Merelstraat.

Start  ‘Groenste Straat Goor’ door wethouder Wim Meulenkamp

Op woensdag 18 september zijn onder redelijke belangstelling van de buurt, ‘De tuinen van Geerdink’ met de werkzaamheden gestart in Goor met het project ‘Groenste Straat’ op de hoek Oude Haaksbergerweg en Mulderskamp. De  koffie, thee en versgebakken taart , met daarop het ontwerp van het nieuwe plan , vond gretig aftrek. De taart werd  aangesneden door wethouder Wim Meulenkamp  in een heerlijk zonnetje. De werkzaamheden zullen 6 tot 8 weken in beslag nemen (afhankelijk van het weer). Wilt u een handje meehelpen of bent u nieuwsgierig naar het plan, dan bent u iedere  woensdagmiddag welkom van 14.00-15.30 uur. De mensen van ‘De tuinen van Geerdink ’ staan u dan te woord.