Groene Pluim?

De Groene Pluim is een rondreizend kunstwerk dat steeds wordt doorgegeven aan iemand die volgens de huidige bezitter van de Groene Pluim een compliment verdient voor zijn of haar inzet voor biodiversiteit.

De Groene Pluim is een compliment wat navolging verdient.

De pluim is gemaakt door Tonnie Blanken en Marianne Jonkhans en mogelijk gemaakt door Ina van de Riet van Atelier Gein. In de maand van de biodiversiteit van 22 april t/m 22 mei 2018 wordt de pluim voor het eerst uitgegeven door de ‘makers’, Tonnie Blanken en Marianne Jonkhans aan een bedrijf, maatschappelijk initiatief of een persoon in de gemeente Hof van Twente. De Groene Pluim wisselt bij voorkeur eens in de 2 maanden van plek in de gemeente Hof van Twente.

Op 10 mei 2018 is de Groene Pluim voor het eerst uitgereikt aan Sylvia Lotte van Ayurveda Twente. lees meer 

Op 10 juli heeft  Sylvia Lotte de Groene Pluim  doorgegeven aan familie Keuper in Hengevelde vanwege hun initiatief om spelt  te verbouwen en daar zelf pasta van de maken. Maar er is nog een reden; Sylvia Lotte geeft aan te genieten van de koeien van de familie Keuper die nog steeds lekker buiten in de wei staan te grazen. Persbericht De Groene Pluim overhandigd aan familie Keuper uit Hengevelde